ONZE DROOM

Onze droom voor de komende jaren is gebaseerd op het volgende:

Beste craft bier van Altena (en omgeving) brouwen
Naast het blond bier, dat we in 2018 geïntroduceerd hebben, gaan we de komende periode de portfolio verder uitbreiden met spannende en smakelijke seizoensbieren. Om die groei mogelijk te maken zullen we opzoek gaan naar meer verkoopmogelijkheden. Een eigen proeflokaal is daarbij gewenst.

Duurzame ingrediënten dus hop en gerst van het eiland van Altena
We willen ons bier brouwen met duurzaam- en biologische geteelde ingrediënten. Bijvoorkeur afkomstig uit het land van Altena. Verder gaan we samen met Brabants Landschap onderzoeken nog meer hopvelden – zoals die hier eeuwen en eeuwen gestaan hebben– herintroduceren.

Duurzaam gebrouwen en CO2 neutraal gedistribueerd
Momenteel zijn we bezig de haalbaarheid te onderzoeken om een microbrouwerij te stichten die CO2 neutraal is, geen gasaansluiting heeft en waar het water grotendeels hergebruikt zal worden. De rest producten van het brouwen (in hoofdzaak bierbostel) zal als biologisch veevoer verkocht worden en als basis dienen voor brood. De beste biologische bakker (Hardeman uit Wijk- en Aalburg) zal hier namelijk brood van bakken. De brouwerij zal, om de cirkel rond te maken, van het niet verkocht brood weer bier gaan brouwen. Ook de distributie heeft onze aandacht. Binnen de Vesting zijn we al gestart om deze zoveel mogelijk CO2 neutraal te maken (op de bakfiets). Voor daar buiten zijn we opzoek naar alternatieven.

Zorgbrouwerij als Sociale onderneming
Tot slot willen we zoveel mogelijk mensen met een verleden in de psychiatrie bij de werkzaamheden van de brouwerij betrekken. Van dichtbij weten we hoe moeilijk het juist voor deze groep is om aan zinvol werk te komen. We spreken dan over een sociale onderneming die niet het winst maken voorop heeft staan, maar juist deze mensen. In Nederland zijn er ruim twintig van dit soort ‘zorgbrouwerijen’ waarbij ‘de Prael’ in Amsterdam ons grote voorbeeld is.

KOM GENIETEN VAN ONZE BIEREN TERWIJL WIJ VOOR JE BROUWEN.

Ga zitten, kom brouwen, bestel een biertje, proefplankje of beleef een historische bierwandeling.

WAAR KUN JE WOERKUMER KRIJGEN?

Horeca:
Woudrichem: Café ‘t Hoekske, Brasserie Zus, De Gevangenpoort, De Pannenkoekenbakker, De Stroming, Kruiden & Jasmijn.
Uitwijk: De Hoogt.
Sleeuwijk:
Boven de Rivieren.

Slijterijen & winkels:
Slijterij De Dikke Pomp – Woudrichem, IJssalon Baks – Woudrichem, Kaasboerderij De Lange Hoeve – Genderen, Winkel Fort Altena, Slijterij No 47 – Werkendam, Slijterij ‘t Kleine Uiltje – Gorinchem, Slijterij Fred van den Heuvel – Giessenburg, Mitra Slijterij Alblasserdam – Alblasserdam.

Supermarkt:
Boon’s Markt – Woudrichem, Albert Heijn + Gall & Gall Almkerk, Albert Heijn + Gall & Gall Sleeuwijk, Albert Heijn + Gall & Gall Werkendam.

‘Woerkumer Bier’ wordt uitgegeven door: Stichting “Heerlijk en Eerlijk”
Daalderstraat 4, 4285 AV – Woudrichem
info@woerkumer.nl